Olivolja från Adega Mayor

Alla våra produkter odlas och framställs i Alentejo, ett soligt och varmt landskap i hjärtat av Portugal. Vår olivolja har beteckningen Extra Jungfruolja – en kvalitetsmärkning som garanterar perfekt smak, arom och färg utan några som helst defekter. Visste du att endast 10 % av all olivolja når denna höga standard? Olivoljan du har köpt är alltså av den finaste kvalitén! Vår vitvinsvinäger är framställd av endast vitt vin och är lagrad på ekfat i minst 6 månader, så oavsett om du har valt våra oliver, olivolja eller vitvinsvinäger, är dessa produkter av högsta Premium kvalitet!

AZEITE VIRGEM EXTRA
(Extra Jungfruolja)

Är en medel fruktig olivolja, men med en utmärkt blandning av aromer, med små nyanser av det gröna äpplet och en balans mellan bittert, kryddigt och sött, som gör den mycket harmonisk.

Olivolja från Adega Mayor

AZEITE VIRGEM EXTRA, FLOR DE SAL & LOURO
(Extra Jungfruolja med Salt & Lagerblad)

Lagerbladen som krönte hjältarna och salt blomman smälter samman till denna unika olivolja, perfekt krydda för sallader, såser och råa rätter. Olivoljan Flor de Sal & Louro är en olivolja med smak av salt och lagerblad, en blandning av klassisk smak med noter från det gröna.

Olivolja med havssalt från Adega Mayor

VINAGRE VINHO BRANCO
(Lagrad vitvinsvinäger)

Vitvinsvinäger från Adega Mayor – Erhålls genom jäsning av vitt vin som sedan lagras på ekfat i minst 6 månader.

 

 

Olivolja från Adega Mayor

GRÖNA OLIVER

Naturliga gröna oliver i saltlag

GRÖNA OLIVER / PAPRIKA

Gröna oliver fyllda med paprika

SVARTA OCH GRÖNA OLIVER

Blandade olivsorter i saltlag med aromatiska kryddor.

Nedan bjuder vi på några annorlunda rätter tillagade med olivolja – så som man gör i Portugal.

Som förrätt:

Häll upp små mängder olivolja i olika små skålar och smaksätt med exempelvis färsk rosmarin, en skiva vitlök, några kaffebönor eller andra favoriter. Servera med ett gott vitt bröd att doppa i – enkelt och utsökt!

Till sallader:

Blanda tre delar olivolja med en del vitvinsvinäger och ringla över salladen. Toppa med några korn grovsalt. Det blir både gott, enkelt och hälsosamt.

Till fisk:

Blanda olivolja med rivet citronskal och saften från två citroner. Lägg torskfiléer i ugnsform, salta och peppra och häll citron- och olivolja blandningen över. Tillaga i ugnen på 165 graderi 20–30 minuter. Servera med stompad potatis och istället för sås ringlar du rikligt med olivolja över fisk och potatis, en rätt där Sverige möter Medelhavet.

Och till sist…något sött:

Rosta en skiva vitt bröd, gärna surdeg, ringla olivolja över. Doppa sedan i råsocker och njut!

Vill du komma i kontakt med oss?

Vill du nå oss är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post på pandpvin@gmail.com.